Vă invităm să aplicați la cursul de instruire la distanță „Urmărirea penală și Convenția Europeană a Drepturilor Omului”!

Stimați beneficiari ai INJ!

Vă invităm să participați la cursul Urmărirea Penală și Curtea Europeană a Drepturilor Omului, elaborat de către HELP CoE și preluat pe Platforma de instruire la distanță ILIAS a INJ.

Ore de instruire: 24

Participanți: 30 de judecători, colaboratori din cadrul instanțelor de judecată, procurori și consultanți ai procurorilor.

Perioada de înscriere la curs: 07.11.2018-14.11.2018.

Perioada activă a cursului: 19.11.2018- 09.12.2018.

Echipamentul necesar cursantului: computer (laptop, tabletă), boxe sau căști, conexiune la internet.

Descrierea generală a cursului: Cursul electronic prezintă în atenția Dvs. aspectele urmăririi penale în corelație cu standardele Convenției Europene a Drepturilor Omului. Astfel, parcurgând modulele cursului, participanții se vor familiariza cu specificul anchetei sub acoperire prin prisma CEDO, efectuarea percheziției, condițiile detenției și a tratamentului în detenție, aspecte aferente procesului echitabil, ancheta efectivă.

Cursul include prezentări, teste de evaluare a cunoștințelor, scenarii și exerciții de reflecție.

Modul de testare: testare obligatorie.

Certificarea: beneficiarii instruirii vor primi certificate care atestă  promovarea cursului în baza rezultatului testării finale.

Tutorii cursului: Boris Talpă, judecător detașat, Șef al Centurlui de Informații Juridice al INJ, formator INJ, Alexandra Nica, Șef Direcție instuire și cercetare, formator INJ, formator al Programului HELP al Consiliului Europei.

 

Aplică aici la curs!